Kezdőlap Rólunk Szolgáltatásaink Hasznos információk Kapcsolat Galéria Zalai Paracelsus Alapítvány
2015-04-21 08:48
Beutalási rend
A beutalás a 175/2007.(VI.30) Korm. rendelet, a HM ÁEK 1994/2007. Főigazgató intézkedése és az érvényes egészségügyi rendelkezések alapján történik.
A biztosítottat rehabilitációs ellátásra kizárólag a rehabilitációt indokoló alapbetegség kezelésére kompetens szakorvos utalhatja be. A beutalót egy példányban kell megküldeni, melynek tartalmaznia kell a kötelező szakmai és formai követelményeket. Az intézet a beérkezett beutalókat rögzíti az egészségügyi informatikai rendszerben. 
A beutaló megérkezését követően a beutalók elbírálására, és a behívások szakmai indokokon alapuló sorrendiségének megállapítására létrehozott minimum három fős Szakorvosi Bizottság dönt a beutalók elfogadásáról és a betegbehívás sorrendiségéről. Az előjegyzésbe vett betegek írásos értesítést kapnak. Ha a beutaló elutasításra kerül annak okáról, a bizottság vezetője írásban értesíti a beteget. A behívási sorrendet a beteg állapota és a rehabilitáció szakmai szabályai határozzák meg. 
Az intézetbe kerülés előtt két héttel kerül postázásra a betegek hivatalos, írásos értesítését, mely tartalmazza a felvétel időpontját, és az egyéb szükséges információkat, tájékoztatókat és eljárási módokat, amelyről a betegnek tudnia kell. A kiértesített beutalás halasztása csak az intézetvezető engedélyével, betegség esetén a kezelőorvos írásbeli igazolása vagy rendkívüli, méltányosság esetén írásbeli kérés alapján történhet. A beteg részére visszaigazolás történik.
Telefonos behívásra is van mód. A beutaló beérkezésétől számítva fél év elteltével telefonos listára kerülhet a beteg. Ezeket a helyeket a kiértesítést követő 24 órán belül el kell foglalni. Feliratkozás: 83/500-616 telefonszámon 8-12 óráig.
A megfelelő kapcsolattartás érdekében az intézmény információkat szolgáltat a társ egészségügyi ellátó szervezetek és a betegek irányába.
legfrissebb
legolvasottabb
partnereink
kiemelt témák
Elérhetőség
Fekvőbeteg ellátás
Járóbeteg szakrendelés
Galéria
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu